Frequently asked questions

Carbon en remkracht! (hoe zit dat tijdens lange afdalingen?)

Een veel gehoorde vraag is hoe het zit met de remkracht op carbon velgen indien men anders dan met de tegenwoordig vaker voorkomende schijfremmen, de klassieke remblokken gebruikt.

Daar is d.m.v "high TG"-carbon een oplossing voor gevonden!

De term ‘high TG’ betekent “High glass transition temperature ” en dat houdt in dat de hars die verwerkt is in het carbon pas bij een hogere temperatuur (>220C) van samenstelling verandert. Bij oudere varianten carbon kreeg je schade aan het remoppervlak door verwarming tijdens het remmen. Hierdoor verloor je velg aan remkracht maar ook aan sterkte.  Met het gebruik van High TG is ZIRRUZ een van de eersten in het ontwikkelen en gebruik van modern carbon. Onze gehele velg is vervaardigd uit HTG dus geen aparte lagen of strips die kunnen loslaten, geen belvorming door oververhitting en ook geen verkleuringen. Door het gebruik van HTG kunt u nu ook de lange afdalingen aangaan zonder u hierbij zorgen te hoeven maken over de sterkte of de remkracht van uw carbon wielen!

Bovendien worden onze wielen met velgrem altijd geleverd met de Swissstop "Black Prince" remblokken. De top voor wat betreft remblokken voor carbon wielen. 

Indien u in heuvelachtig gebied gaat fietsen adviseren we gebruik te maken van de "Yellow Kings" van Swissstop!