Waar kunnen we u mee helpen?

Wat zijn de verschillen tussen clincher, tubeless en tubeless-ready velgen?

De velgwielen van ZIRRUZ zijn allemaal clincher/tubeless ! Dit betekent dat je op onze wielen zowel de gewone racebanden met binnenband als tubeless banden zonder binnenband, zonder bijkomende aanpassingen, kan monteren. Eigenlijk koop je dus 2 soorten wielen in 1 en is het niet meer noodzakelijk om bij een eventuele conversie nieuwe wielen te kopen of ingewikkelde aanpassingen te moeten doen.

Het clincher-systeem is de vertrouwde manier waar je gewoon met een buiten- en een binnenband werkt. Bij het tubeless-systeem is geen binnenband meer nodig. Deze methode heeft volgens velen de toekomst! Deze banden bieden voordelen op het vlak van snelheid, comfort en grip!

Omdat er geen wrijving is tussen binnen- en buitenband is er minder verlies aan energie (rolweerstand) dus een hogere snelheid als resultaat! Zonder hierbij in te boeten op prestaties kan je tubeless-banden tot een lagere bandenspanning oppompen wat dan een beter comfort tot resultaat heeft maar ook een verbeterde controle en hogere grip op het wegdek. ZIRRUZ wielen zijn dus een combinatie van de bovenstaande twee systemen.

Tubeless-ready (niet beschikbaar bij ZIRRUZ) is wat anders want deze velgen moet je eerst nog ‘ombouwen’ naar tubeless! Hiervoor heb je o.a. een tubeless-velglint en –ventiel nodig waarmee je de velg luchtdicht maakt.